quarta-feira, 31 de agosto de 2011

Back for good

Hello... Is anybody there? Probably not, since this blog has been abandoned over the past few months. Not for laziness, definitely not for lack of content to write about, but for something that could be described as an identity crisis. 

My previous blog (tasteslikelondon.blogspot.com) used to be written in portuguese (my native language) and it was highly personal. This year I decided to write with professional aspirations, which meant: longer texts; as little personal involvment displays as possible and english as the official idiom, aiming at the majority of contacts I have in the food world.

But you know what? I got bored. Re-reading the previous posts in this blog, it's not that I  dislike them, it's just that I can't really see much of myself in those lines. Texts were becoming longer and rarer, since I began dreading the moment of writing in depth about all the diverse and incredible experiences I was having. It was simply overwhelming.

Now, half of the year has gone by and I am more aware of what I want from here on. Being a decent blogger is included on the list. Communicating with readers and bloggers from my own country is another goal. Hence, updates will be more frequent, more easily digestible and more me. Also, bilingual!

This is just a letter (note?) of intentions, or an amouse bouche (not really amusing, but still). Coming next, a semester packed with travel, eating, drinking and a wedding, just to give a twist to the routine! 

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De volta para ficar

Oi... Tem alguém aí? Duvido, já que este blog está atirado às traças há alguns meses. Não por preguiça, muito menos por falta de assunto, mas por algo que pode ser definido como crise de identidade.

Meu blog anterior costumava ser escrito em português (minha língua mãe), e era altamente pessoal. Esse ano eu resolvi escrever levando em conta minhas aspirações profissionais, o que implicou: textos mais longos e detalhados; o mínimo possível de toques pessoais e o inglês como idioma oficial, tendo em vista a maioria das pessoas que eu conheço no mundo da gastronomia.

Mas quer saber? Enjoei. Relendo os posts deste blog, não é que eu não goste do que escrevi, mas não consigo ver muito de mim mesma naquelas linhas. Os textos estavam se tornando mais longos e mais raros, já que eu passei a temer o momento de escrever em profundidade sobre todas as experiências incríveis que eu vinha vivendo. 

Agora, metade do ano passou e eu tenho uma idéia mais clara do que busco daqui pra frente. Ser uma blogueira decente tá na lista. Comunicar-me com leitores e bloggers do meu país é outro objetivo. De modo que os updates serão mais frequentes, mais digeríveis e mais eu. Serão também bilíngües.

Esta é só uma carta (ou bilhete) de intenções, um aperitivo do que está por vir. Pela frente, temos um semestre recheado de viagens, comida, bebida e um casamento, só pra quebrar um pouco a rotina!

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